Росія відмовляється евакуювати мешканців Курщини – комендатура ЗСУ

Читать на русском
Влада рф відмовляє в евакуації мешканцям Курської області з тих районів, які зараз під контролем ЗСУ.
колаж Главред, фото: ОК Захід, росЗМІ

Жителі Курської області рф звертаються за допомогою до комендатури Збройних сил України, оскільки росія відмовляється їх евакуювати.

Про це заявив речник комендатури Збройних сил України у Суджі Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону 24 вересня.

Росіяни наражають на ризик десятки тисяч своїх громадян на прикордонних з Україною територіяхСкільки людей вивезла росія (за даними МНС рф) з Курської та Бєлгородської областей після приходу ЗСУ та скільки залишилися під обстрілами в зоні бойових дій – на нашій інфографіці.

«До нас дзвонить дуже багато зараз родичів з різних куточків – і з росії, і з Білорусі, і з Франції, і з Польщі, чиї родичі залишилися на цій території. Вони зверталися до всіх можливих інстанцій у російській федерації, але отримали відмову», – сказав він.

Дмитрашківський розповів, що за словами однієї з жінок, у російських інстанціях їй заявили, що їх не стосуються проблеми громадян, які перебувають на підконтрольній українським військовим території Курської області.

Нагадаємо, в ЦНС повідомляли, що на Курщині цивільні допомагають Силам оборони ліквідувати техніку та склади росії. На початку вересня президент Володимир Зеленський озвучив втрати росії за місяць операції ЗСУ у Курській області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: