Україна евакуювала з Лівану ще майже 180 людей через операцію ЦАХАЛ

Читать на русском
Загалом з території Лівану вдалося евакуювати 179 осіб, зокрема 134 громадянина України, серед яких 22 дитини.
t.me/Ukraine_MFA

У вівторок, 1 жовтня, Міністерство закордонних справ і ГУР Міноборони успішно евакуювали 179 людей із Лівану, де погіршилася безпекова ситуація після початку ізраїльської наземної операції.

Про це пресслужба МЗС України повідомляє у Telegram.

МЗС України відреагувало на наземну операцію Ізраїлю на території ЛівануУ МЗС України заявили, що з тривогою стежать за розвитком ситуації в Лівані після того, як Ізраїль вирішив розпочати свою наземну операцію.

«1 жовтня 2024 року за дорученням президента України міністерство закордонних справ України та головне управління розвідки міністерства оборони успішно провели чергову операцію з евакуації громадян, які перебували в Лівані», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, загалом вдалося евакуювати 179 осіб, зокрема 134 громадянина України.

Зокрема, серед українців - 112 дорослих і 22 дитини. Крім того, було евакуйовано 45 осіб інших національностей, а саме громадян Польщі, Чехії, Литви, Молдови, Бразилії та Лівану.

«Ця операція стала частиною ширших зусиль із повернення українських громадян через погіршення ситуації в економіці та економічної ситуації в регіоні. У межах трьох евакуаційних місій із Лівану було евакуйовано 234 особи, зокрема 189 громадян України та 45 іноземців», - наголосило міністерство.

У відомстві висловили подяку Польщі за сприяння в проведенні евакуації. Згідно з повідомленням, співробітники ГУР і МЗС продовжують надавати допомогу українцям у Лівані.

Як відомо, у ніч проти 1 жовтня Ізраїль офіційно оголосив про початок наземної операції в Лівані проти бойовиків «Хезболли».

Нагадаємо, ще на початку серпня МЗС закликало українців утриматися від поїздок до Ізраїлю та Лівану через військові дії на території тих держав. Громадянам України, які вже перебувають у Лівані, рекомендують залишити територію країни якнайшвидше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: