Експосадовець Держсудової адміністрації пішов на угоду зі слідством

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт з додатками у справі про збитки державного органу у системі правосуддя.
фото: uk.wikipedia.org

Вищий антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно колишнього начальника управління інформатизації та судової статистики Державної судової адміністрації Олександра Слоніцького і директорки компанії «КИТ» Юлії Перловської. Вони пішли на угоду про визнання винуватості.

Про це йдеться в рішенні ВАКС від 2 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

«До ВАКС зі САП надійшов для розгляду обвинувальний акт з додатками та двома угодами про визнання винуватості у кримінальному провадженні...У кримінальному провадженні за обвинуваченням (Слоніцького – ред.), у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України, (Перловської – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 209 КК України, призначити відкрите підготовче судове засідання на 10:00 24 жовтня 2024 року у приміщенні ВАКС», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідувати справу експосадовця ДСА Олександра Слоніцького і директорки компанії «КИТ» Юлії Перловської. Слідство встановило, що експосадовець разом із керівницею фірми організували впродовж 2016-2018 років закупівлі обладнання для потреб ДСА України, яке за своїми технічними характеристиками не відповідало вимогам у сфері захисту інформації, дотримання яких є обов'язковими при фіксації перебігу судових засідань. Експертиза також зафіксувала завищення ціни поставки. Загалом, згідно з даними експертиз, ДСА незаконно переплатила за поставлену техніку близько 51 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: