До експлуатації у ЗСУ з початку року допустили п’ять зразків бронетехніки – Міноборони

Міністерство оборони за перше півріччя 2024 року кодифікувало та допустило до експлуатації у Збройних силах України п’ять зразків військової бронетехніки різного призначення іноземного та вітчизняного виробництва.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Згідно з повідомленням відомства, до переліку зразків, які отримали номенклатурний код НАТО, є продукція підприємств вітчизняного оборонно-промислового комплексу та моделі виробництва іноземних підприємств.

Як зазначається, для потреб українського війська кодифіковані колісні бронетранспортери, бронеавтомобілі з посиленим протимінним захистом, а також ремонтно-евакуаційну машину на базі танкового шасі.

При цьому, броньована ремонтно-евакуаційна машина обладнана спеціальними агрегатами та механізмами для евакуації бронетехніки з поля бою та проведення ремонтних робіт у польових умовах.

Як відомо, в Україні запустили у серійне виробництво робота Ratel Н, який призначений для евакуації одразу двох поранених бійців з поля бою.

Нагадаємо, німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав замовлення від українського уряду на будівництво заводу з виробництва боєприпасів, про яке оголосили у лютому 2024 року.

Крім цього, стало відомо, що Чехія збудує на території України патронний завод та налагодить виробництво штурмових гвинтівок.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО