Зеленський в ООН: путін хоче від'єднати наші ядерні реактори від енергопостачання

Українська розвідка дізналася, що російський диктатор путін планує від'єднати ядерні реактори в Україні від будь-яких систем енергопостачання. Таким чином рф «готується» до зими.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на Генасамблеї ООН у середу, 25 вересня. Трансляцію вела пресслужба ОПУ.

За словами президента, росія знищила всі українські теплові електростанції та найбільші гідроелектростанції.

«Нещодавно я отримав дані нашої розвідки. І путін знову планує атаки на наші ядерні реактори та інфраструктуру. Для того щоб від'єднати ядерні реактори від системи енергопостачання, а також від систем постачання інших країн», – сказав Зеленський.

Він нагадав, що росія отримує від інших країн супутникові знімки ядерних та енергетичних об'єктів України. І ризик від можливих дій путіна – величезний.

«І ці ядерні реактори, ядерні станції - вони повинні бути в безпеці», – заявив Зеленський.

Він зазначив, що Запорізька АЕС постійно перебуває під загрозою ядерного інциденту.

«Це головне джерело радіаційної небезпеки в Європі, можливо, і у світі. Ось чому у представленій мною Формулі миру першим пунктом йде ядерна безпека», – заявив президент.

Зеленський в ООН також констатував, що оскільки росія «не може перемогти опір нашого народу на полі бою, путін шукає інші способи зламати український дух». А один з його методів – це удари по енергетичній інфраструктурі.

«Путін готується до зими, сподіваючись змучити мільйони, мільйони українців, прості родини, жінок, дітей, прості міста, прості села. Путін хоче залишити їх у темряві та холоді цієї зими, змусивши Україну страждати та здатися», – заявив Зеленський.

Також він зазначив, що заморожування військових дій в Україні призведе до ще більшої кількості страждань та катастроф. Тому на сьогоднішній день вкрай важливо, щоб під контроль України повернулися всі енергетичні об'єкти.

Крім того, він нагадав про важливість повернути додому і всіх військовополонених та цивільних українців.

Також президент подякував близько 100 країн та міжнародним організаціям, які підтримали українську Формулу миру за підсумками першого Саміту миру.

Нагадаємо, на засіданні Ради безпеки ООН Зеленський заявив, що російські окупанти цієї осені можуть атакувати три українські атомні електростанції.

До цього президент України повідомляв, що росія використовує китайські супутники для знімків українських АЕС, можливо, для ударів по них.

Глава МЗС Андрій Сибіга також заявляв, що Кремль готує атаки на критичні об'єкти ядерної енергетики України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО