Економіка сторінка 1131

4 серпня, 2015

Підконтрольна сепаратистам частина Донеччини забезпечує основний дохід області – Лук'янченко

52% надходжень до Державного бюджету, що сплачує Донецька область – з територій, що перебувають поза юрисдикцією України.

3 серпня, 2015

відео Чергова зима без світла і тепла?

Одним з можливих шляхів вирішення даної проблеми чиновники бачать термінове відновлення постачання вугілля з Донбасу, де не припиняються бойові дії.

інфографіка Українцям недоплачують: з початку року роботодавці заборгували працівникам майже 2 млрд грн

З початку 2015 року працюючі українці недоотримали заробітної плати у розмірі 1,92 млрд грн, найбільше заборгували жителям Луганщини – понад 451 млн грн.

Демчишин: якщо ДТЕК не саботуватиме поставки вугілля, взимку будемо з електрикою

Міністр енергетики й вугільної промисловості переконаний, що в Україні достатньо енергоресурсів для того, щоб забезпечити безперебійне постачання електроенергії й уникнути віялових відключень.

стаття Кінець світла: чому на українців чекає енергетична криза?

На Придніпровській ТЕС з 1 серпня зупинено останній працюючий енергоблок. Причина – закінчилося вугілля. У компанії ДТЕК, якій належить станція, заявили, що та відновить роботу після накопичення антрациту в достатньому обсязі. Таким же чином до осінньо-зимового періоду готуються і багато інших ТЕС.

Демчишин хоче купувати вугілля у Росії

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин очікує поставок вугілля з Росії у зв'язку з підготовкою до опалювального сезону.

Демчишин обіцяв, але не виплатив шахтарям заборгованість із зарплати

Міністерство енергетики та вугільної промисловості не виплатило шахтарям всю заборгованість із заробітної плати, як обіцяв глава відомства Володимир Демчишин.

Нові вимоги МВФ: приватизація, прокурорський нагляд і пенсійна реформа

У вересні відбудеться черговий перегляд програми співпраці України з МВФ, до початку якого Фонд очікує від українського уряду здійснення низки економічних заходів.

Продан: проведена Яценюком податкова реформа виявилася мильною бульбашкою

Народний депутат і член комітету з питань податкової політики констатує, що проведена урядом в кінці 2014 року податкова реформа не дала практично жодних результатів.

1 серпня, 2015

стаття Гірничо-збагачувальні комбінати Мінекономрозвитку: між Коломойським та Фірташем

Після Революції Гідності держава змогла відібрати два стратегічні державні підприємства у олігарха Дмитра Фірташа. Проте, подальша доля ГЗК – сумнівна.

Нацбанк хоче зберігати золотовалютні резерви в Європі

Національний банк України розглядає можливості розміщення в Німеччині, Франції, Голландії, Швейцарії, Австрії, Австралії або Канаді золотовалютних резервів.

31 липня, 2015

думка Порошенко намагається «підім'яти» частину енергетики під себе – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо того, що в «Укрнафті» заявили про загрозу припинення видобутку нафти і газу, а «Нафтогаз» заблокував поставки сировини «Укрнафти».

стаття «Центренерго»: корупціонери, рейдери і «гаражний розпродаж»

За минулий рік у найбільшій енергогенеруючій компанії України «Центренерго» змінилося три керівники. Але останній – Ігор Балабанов, досі викликає багато запитань щодо свого призначення.

МВФ засудив популізм депутатів Верховної Ради

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістіан Лагард засудила невиправданий популізм, який все частіше звучить з вуст українських політиків у Верховній Раді.

Щороку перед Днем Незалежності Кличко роздає обіцянки про реконструкцію Поштової площі

Цього разу столичний градоначальник обіцяє завершити епопею з реконструкцією історичної площі на Подолі та ввести її в експлуатацію якраз до 24 серпня.

дайджест Трансформація податкової міліції і перемога над контрабандою. Що обіцяють українські міністри?

Система народного контролю «Слово і Діло» пропонує до вашої уваги дайджест найцікавіших урядових обіцянок за період з 22 по 29 липня.

Експерт: дублюючі соціальні держструктури «з'їдають» від 5 до 7 млрд грн щорічно

Голова Громадської ради Фонду соціального страхування України впевнений, що затягування з ліквідацією Фонду нещасних випадків та Фонду тимчасової втрати працездатності – справа рук чиновників-корупціонерів.

думка Найближчим часом курс долара впаде – експерт

Експерт поділився міркуваннями відносно інформації, що приватні кредитори погодилися списати 5% від основної суми боргу України.