Економіка сторінка 1132

31 липня, 2015

думка Найближчим часом курс долара впаде – експерт

Експерт поділився міркуваннями відносно інформації, що приватні кредитори погодилися списати 5% від основної суми боргу України.

Кредитори МВФ погодились списати 5% від основної суми боргу України

Міжнародні кредитори, що надавали Україні позику в рамках кредитування від МВФ, вперше погодилися на знижку для українського уряду, щоправда, лише на 5%.

30 липня, 2015

стаття «Укрпошта» – там, де потрібно владі

Після безлічі корупційних скандалів в «Укрпошті» вже зараз можна сказати: Революція Гідності відбулася, а на держпідприємстві нічого не змінилося.

Програма оптимізації вугільної галузі виконується тільки на папері – спеціаліст

Екс-заступник міністра енергетики констатує негативні тенденції у вугледобувній галузі України, спричинені неналежною роботою апарату Міненерго.

З початку року експорт українських товарів до ЄС впав на третину

Падіння експорту в країни Європейського союзу за 5 місяців 2015 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, склало 36,3%, що в грошовому вираженні дорівнює $ 2,9 млрд.

Експерт: заступник міністра вугільної промисловості глухий до прохань шахтарів

В профспілковій організації шахтарів Лисичанська констатують: замість того, щоб допомогти з видобутком власного вугілля, уряд фактично займається фінансуванням іноземного виробника.

стаття МЕРТвий менеджмент: на держпідприємствах крадуть мільярдами

Чи залишилися ще в Україні романтики й ідеалісти, які впевнені: Майдан змінив країну і людей? Судячи по звітах правоохоронних органів, крадуть в держпідприємствах справно, мільярдами, наче й немає ніякої війни в країні і Майдану ніякого не було.

Експерт: щоб привабити інвесторів, в Україні треба створити вугільну біржу

На думку, експерта з питань енергетики Дмитра Марунича, ціна на вугілля в Україні має зрости, тоді вугільна галузь стане беззбитковою й привабливою для інвесторів.

думка На кінцевих власників російських компаній санкції США не діють – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації, що США і ЄС виявляють схеми, що дозволяють російським компаніям уникати санкцій.

Заступник міністра економіки: корупція в держзакупівлях «з'їдає» до 50 млрд грн щороку

За підрахунками заступника міністра економрозвитку Максима Нефьодова, корупція і елементарна неграмотність у розподілі коштів приводять до розтрати приблизно п'ятої частини сум, що виділяються на державні закупівлі.

29 липня, 2015

Експерт: вугільну промисловість України очолює людина з сумнівним шлейфом із 2000-х

Співголова Фонду енергетичних стратерій Дмитро Марунич констатує, що до персони Ігоря Мартиненкова, який зараз обіймає посаду першого заступника міністра енергетики й відповідає за розвиток вугільнох галузі, є великі питання.

думка ЄС може збільшити квоти на експорт українських товарів в обмін на нові поступки – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо того, що Україна хоче збільшити квоти для своєї продукції в рамках вільної торгівлі з ЄС.

Яценюк так і не створив орган з контролю за трансфертним ціноутворенням

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, ймовірно, забув про свою обіцянку створити департамент з контролю за трансферним ціноутворенням у ДФС.

Цієї зими Україну чекають нові відключення електроенергії – фахівець

Експерт припускає, що цієї зими уряду доведеться обирати між відключеннями електроенергії та закупівлею електрики в Росії.

Експерт: Міненерго не зацікавлене в розвитку вугільної промисловості

Занижуючи закупівельну ціну українського вугілля, Міністерство енергетики прирікає державні шахти на банкрутство.

стаття Боротьба за завод «Антонова»: переміг «БПП»

Привабливість держпідприємства «Антонов» для потенційних інвесторів незаперечна, а бажання українських чиновників заробити швидких грошей – невблаганно. Яка доля чекає ДП «Антонов»?