Економіка сторінка 1134

24 липня, 2015

Ложкін пообіцяв зменшити тяганину з податками

Спростити адміністрування податків і зборів готується адміністрація Президента і ГФС. Відповідні законопроекти будуть внесені на розгляд парламенту восени.

23 липня, 2015

відео До чого призведе ліквідація «Автомобільних доріг України»?

У структурі «Укравтодору» «Автомобільні дороги України» були апаратом управління обласними автодору.

Яценюк хоче повернути контроль над державними землями

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк захотів дізнатися, під чиїм фактичним управлінням знаходяться мільйони гектарів державної землі.

стаття Іспит для міністра Абромавичуса: реформатор або «схемник»?

8 років, 3 президенти, купа міністрів економіки, генпрокурорів, голів СБУ і навіть ціла Революція Гідності, а Віктор Бондик і нині там. Дивно, але ніхто не в змозі посунути з теплого місця директора ДП «УХТА». Але ж не один рік у ЗМІ описуються схеми вимивання сотень мільйонів державних коштів.

Уряд заборгував працівникам державних шахт майже 1 млрд грн

Ситуація у вугільній галузі України знову наближається до критичної точки, стверджує джерело «Слова і Діла» в Міненерговугілля.

22 липня, 2015

На відновлення Луганщини дали в 30 разів менше коштів, ніж потрібно

Замість необхідних 4,4 млрд гривень, на відновлення Луганської області Кабмін виділив тільки 150 мільйонів гривень.

«Укрнафта» офіційно отримала нового очільника

Головою правління «Укрнафти» офіційно призначено британця Марка Роллінза. Призначення відбулося сьогодні на зборах акціонерів у середу.

думка МВФ може зажадати кадрових змін в уряді й Нацбанку – експерт

Фахівець поділився міркуваннями відносно переговорів України з МВФ та отримання другого траншу в розмірі 1,7 млрд долл.

Україна накопичила достатньо вугілля на наступну зиму – Демчишин

В Україні за останні три місяці накопичено понад 600 тисяч тонн вугілля. Це дорівнює показнику жовтня минулого року, коли розпочався попередній опалювальний сезон.

Рівненський мер не дотримав обіцянки щодо нових тролейбусних ліній

Міський голова Рівного Володимир Хомко не виконав обіцянки про будівництво нових тролейбусних ліній в місті.

стаття «Дефолтна» п’ятниця: чого очікувати українцям?

24 липня Україна повинна розрахуватися за євробондами. Сума платежу складає 120 млн доларів. Чи відбудеться сплата – поки що невідомо. Тим часом західні видання та інвестиційні компанії вже пророкують Україні технічний дефолт.

Вощевський пропонує розв'язати «бурштинове питання» по-радянськи – державною монополією

Віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський запропонував розробити зміни до законодавства, що передбачили б функціонування єдиного державного підприємства з видобутку та реалізації бурштину.

Гройсман показав перші результати бюджетної децентралізації

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман стверджує, що за півроку бюджетної децентралізації доходи місцевих бюджетів зросли на 37%.

21 липня, 2015

LNG-термінал в Україні будуватиме компанія-«темна конячка»

Компанія Frontera Resources Corporation, яка планує будувати в Україні LNG-термінал з прийому скрапленого газу, не володіє достатнім досвідом і засобами для подібної діяльності.

думка За яких умов можна змусити РФ компенсувати збитки Україні? Експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що РНБО вирішила прискорити процес компенсації Росією збитків, завданих анексією Криму та агресією на Донбасі.

Резніченко вимагає в уряду 22 млн грн за оздоровлення бійців АТО

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко вимагає від Міністерства охорони здоров'я розв'язати питання фінансування лікарень, в яких проводиться оздоровлення поранених бійців-учасників АТО.

Порошенко таки змусив АМКУ почати перевірку ринку авіаперевезень

Антимонопольний комітет України отримав доручення дослідити порушення законодавства у сфері захисту економічної конкуренції на авіаційному ринку України.

20 липня, 2015

відео Як Захарченко, Арбузов і Клюєв заробляли на Україні

Згідно з даними прокуратури, зараз на банківських рахунках «сім'ї» в різних державах заморожено 104 млн доларів США, 122 млн швейцарських франків і 22 млн євро.

думка Тимошенко знову грає з урядом, апелюючи ціною на газ – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо заяви лідера фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенкопро те, що МВФ вимагав підняти ціну на газ до 2017 року, а уряд підняв їх у 2015 році.

Не соцвнеском єдиним, або Як політики «поховали» ідею легалізації зарплат

Ідею реформування єдиного соціального внеску Арсеній Яценюк анонсував ще наприкінці липня минулого року, однак досі бажаного ефекту вона не принесла.

«Укрнафті» можна не платити дивіденди – Коломойський

Екс-губернатор Дніпропетровської області, бізнесмен Ігор Коломойський вважає, що «Укрнафта» може не платити дивіденди після заяви Міхеіла Саакашвілі про її збитки в 2014 році.