Економіка сторінка 1137

9 липня, 2015

Жебрівський: уже за 2 тижні черги на лінії розмежування скоротяться на третину

Голова Донецької ВЦА прогнозує початок роботи пілотного логістичного центру, що дозволить скоротити черги на лінії розмежування на в'їзду в АТО на 30%.

думка Порошенко ставить підпис під тими законами, яких вимагають кредитори – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що Петро Порошенко підписав закони про посилення незалежності НБУ.

Білоус розповів, як і за скільки продаватиме державне майно

Голова Фонду держмайна Ігор Білоус розповів подробиці продажу колишніх стратегічних державних підприємств: Одеського припортового заводу, «Центренерго» та ряду ТЕЦ.

8 липня, 2015

відео Реструктуризація: а ви готові заплатити за чужі кредити?

Реструктуризація валютних кредитів за курсом спричинить збитки для економіки країни на 95 мільярдів гривень і нові банкрутства банків.

думка Експерт: Одеська митниця – центр контрабандних схем, де працюють цілі клани

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо заяви Президента про те, що потрібно повернути кримінальну відповідальність за контрабанду.

Кличко пообіцяв покрити wi-fi усе столичне метро

Столичний міський голова Віталій Кличко заявив, що найближчим часом wi-fi буде доступний по всій мережі київського метро.

Добудовувати Хмельницьку АЕС Україна буде без участі Росії – Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк оголосив про денонсацію угоди України з РФ щодо спільної добудови 3 і 4 енергоблоків Хмельницької атомної електростанції.

Кабмін прийняв чотири постанови з дерегуляції в морських портах

Кабінет міністрів України спростить процедуру оформлення вантажів у портах і запустить експеримент щодо зменшення на 50% всіх портових зборів із транзитних вантажів.

США і ЄС не радять Україні вводити ембарго проти Росії – Пайєтт

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт вважає, що на сьогоднішній день Україні не варто застосовувати практику ембарго до Росії.

Порошенко нарешті заборонив експорт деревини з України

Президент України Петро Порошенко підписав закон про мораторій на експорт лісо- та пиломатеріалів в необробленому вигляді.

«Укрзалізниця» отримала нового керівника

Виконувачем обов'язків генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України «Укрзалізниця» стане Олександр Завгородній.

7 липня, 2015

Дорога Одеса-Рені стане частиною автомобільного шляху з України до Болгарії

Україна і Болгарія мають намір побудувати дорогу між двома країнами. Такий проект обговорили болгарський лідер Росен Плевнелієв з Петром Порошенком сьогодні в Києві.

Яценюк жорстко розкритикував роботу Демчишина

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк піддав жорсткій критиці роботу Міністерства енергетики та вугільної промисловості на розширеній колегії міністерства.

думка Експлуатацію доріг потрібно передати на аутсорсинг приватним компаніям – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що в уряді підтримали ліквідацію Державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України».

Демчишин: Україна більше не буде платити за електроенергію для ДНР і ЛНР

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості говорять про узгодження з РФ позиції про виключення непідконтрольних України територій на сході з угоди про перетоки електроенергії.

Дорожна децентралізація: Кабмін підтримав ліквідацію «Укравтодору»

Урядовий інфраструктурний комітет підтримав ідею ліквідації Державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України».

В Мінекономіки готують поправки до «пивного закону»

В Міністерстві економічного розвитку обіцяють усунути непорозуміння, яка позбавляє малі пивоварні можливості повноцінно вести бізнес.

Тимошенко не побачила шкоди в реструктуризації валютних кредитів

Лідер «Батьківщини» впевнена, що перерахунок валютних кредитів у гривні за старим курсом, за який проголосувала Рада, не завдасть шкоди економіці України.

6 липня, 2015

думка ЄС міг вплинути на рішення «Газпрому» переписати газові контракти – експерт

Екс-міністр палива та енергетики поділився міркуваннями щодо інформації про те, що в Україні вже цього року буде створено стабілізаційний (резервний) енергетичний фонд обсягом 1 млрд дол.