Економіка сторінка 1138

6 липня, 2015

Зарплати в конвертах для українців не зникнуть – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що у Фіскальній службі вирішили боротися з підпільними конвертаційними центрами та зарплатами в конвертах за рахунок збільшення ставки за послуги до 25%.

Кабмін виділяє $ 1 млрд на газову «страховку» для України

Кабінет міністрів ініціював створення стабілізаційного енергетичного фонду України обсягом 1 млрд дол. США, який піде на закупівлю газу та газифікацію.

Україна посилено намагається не повторити долю Греції – The New York Times

Західні аналітики відзначають набагато більш гідну поведінку України в питанні виплати боргу, порівняно з Грецією, яку офіційно оголошено банкрутом.

думка Знецінення євро не буде – експерт

Експерт пояснив, що буде з фінансовою системою Європи, і як це вплине на Україну у зв'язку з відмовою греків виплачувати борги, що призвело до здешевлення євро.

У ДФС придумали, як змусити бізнес відмовитися від зарплат у конвертах

В Державній фіскальній службі України пропонують зробити роботу конвертаційних центрів надто ризикованою та дорогою, аби змусити бізнес платити податки «по-білому».

Відмова греків виплачувати борги спровокувала здешевлення євро

Європейська валюта почала падати в ціні після оприлюднення результатів референдуму щодо виконання вимог зовнішніх кредиторів країни.

5 липня, 2015

Жебрівський: у місцевої влади на Донбасі немає навіть плану відновлення територій

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації вкрай незадоволений роботою представників місцевої влади в регіоні: як виявилося, міські та сільські голови не квапляться відновлювати ввірені їм населені пункти.

Квіташвілі: корупція під час торгів у МОЗі – лише вершина айсберга

В очікуванні затвердження Радою власної відставки, міністр охорони здоров'я поділився міркуваннями щодо корупційних схем у Мінздорові.

3 липня, 2015

Яресько пообіцяла дати грошей на «ОХМАТДИТ» вже в липні

Міністр фінансів Наталія Яресько обіцяє вже цього місяця виділити кошти на добудову нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ».

дайджест Електронна база вакансій, російський газ по $ 247 і ліквідація миколаївської ДАІ. Дайджест КМУ

Система народного контролю «Слово і Діло» пропонує вашій увазі дайджест найцікавіших урядових обіцянок за період з 25 червня по 1 липня.

Гонтарева багато разів говорила Порошенку «ні» – Ложкін

Глава Адміністрації Президента Борис Ложкін заявив, що керівник НБУ Валерія Гонтарєва є абсолютно незалежною від Президента людиною.

Порошенко хоче будувати дороги за рахунок доходів митниці

Порошенко домовився з губернатором Одеської області Міхеілом Саакашвілі направити частину коштів доходів митниці на будівництво доріг в регіоні.

Яресько квапить депутатів з прийняттям законів для отримання 3 млрд доларів

У Міністерстві фінансів стурбовані тим, що Верховна Рада затягує ухвалення трьох законопроектів. Це загрожує отриманню Україною $ 3 млрд міжнародної фінансової допомоги.

У НБУ розповіли про втрати банківської системи від прийнятого закону про кредити

За умови, що валютні кредити будуть реструктуризовані за курсом 5,05 грн/дол., збитки банківської системи складуть більше 100 мільярдів гривень.

думка Приймаючи закон про реструктуризацію, депутати вже знали, що він не запрацює – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо ситуації зі схваленням законопроекту про реструктуризацію валютних кредитів і одночасною заявою про ветування законопроекту.

Реструктуризація валютних кредитів обійдеться Україні дорожче, ніж фінансування армії й МВС – Яресько

Потенційні втрати банківської системи в разі набуття чинності законом про реструктуризацію валютних кредитів сягають майже 100 млрд грн.

«Укроборонпром»: Міноборони занижує реальну ціну ремонту військової техніки

Оцінка ремонту військової техніки, яку здійснює Міноборони, відрізняється від розрахунків «Укроборонпрому», через що останній змушений ставити на техніку зношені деталі.

2 липня, 2015

стаття ВВП в тіні, «обнал» і мінімізатори. Що не змінилося в українській економіці за 2 роки?

Майже півтора року роботи Арсенія Яценюка і його урядів не увінчалися успіхами в податковій і бізнес-сфері. Відчайдушні спроби видати бажане за дійсне поки теж безуспішні: і бізнес, і прості українці, які не прагнуть «світити» свої доходи, шлють уряду чіткий сигнал: ми вам не віримо. Чи буде він почутий?

думка Європа вплинула на рішення США скасувати мита на українські товари – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо повідомлення Мінекономрозвитку про те, що українські компанії отримали можливість безмитного експорту товарів до Сполучених Штатів Америки.

думка Кредитори можуть зняти з України частину вимог через заяви МВФ — експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо того, що Україна і кредитори вже готові найближчим часом обговорити борги «без попередніх умов».

Україна підвищила ціну на електрику для Криму

З 1 липня 2015 року Україна підняла ціну на електроенергію для окупованого Росією Криму. Ціна на світло для Криму зросла на 14%.

Український газ не буде надходити до окупованих районів – Демчишин

Україна не планує поставляти природний газ на неконтрольовані території Донбасу та Криму в найближчий опалювальний період.

думка Погляд: за «ДНР» і «ЛНР» стоїть Німеччина

Економіст поділився міркуваннями щодо заяви Юрія Луценка, який запропонував режим торгівлі з «ДНР» і «ЛНР». Зокрема, узаконити закупівлі вугілля і металу у терористів.

Реверс газу повністю покриє потреби України – чиновник словацької Eustream

Поставки газу в Україну із Словаччини, Польщі та Угорщини, разом з власним видобутком, зможуть повністю покрити українські потреби, навіть за умови повного припинення постачання з Росії.

інфографіка Греція та Україна на порозі дефолту: хто ближче до фінансової прірви?

«Слово і Діло» з'ясувало, чи можна проводити паралелі між Грецією та Україною як злісними боржницями кредиторів Міжнародного валютного фонду і чим загрожує дефолт для обох країн.