Економіка сторінка 1139

2 липня, 2015

думка Готівкового валютного ринку в Україні немає – експерт

Фінансовий аналітик поділився міркуваннями щодо того, що українці в червні продали банкам у 5 разів більше валюти, ніж купили.

1 липня, 2015

відео Чому Україна власноруч гальмує енергетичну незалежність?

Сектор видобутку втратив інвестиційну привабливість, так як буріння більшості газових свердловин глибиною понад 3 км стало економічно необґрунтованим.

стаття Податки для автомобілістів: 25 тисяч гривень за «розкіш»

З 1 липня 2015 року власники авто, об’єм двигуна яких становить більше трьох літрів, платитимуть транспортний податок у розмірі 25 тисяч гривень.

стаття Греція VS Україна: чий дефолт буде першим?

Система народного контролю «Слово і Діло» вирішила проаналізувати кризу в Греції та економічний колапс в Україні, провести паралелі та зрозуміти, хто ризикує визнати дефолт першим.

думка Бізнесу взагалі не потрібні касові апарати – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо того, що Верховна Рада дозволила бізнесу з доходом до мільйона працювати без касових апаратів.

думка Україна вже сьогодні може обійтися без російського газу – експерт

Директор енергетичних програм поділився міркуваннями стосовно того, що НАК «Нафтогаз України» призупиняє закупівлю газу у російського монополіста ВАТ «Газпром».

У червні Україна закупила в ЄС на 36% більше газу, ніж у Росії

У червні поставки природного газу з Польщі та Угорщини досягли 789 млн кубометрів проти 505 млн кубів – з Росії, при цьому російська заявка на транзит газу через Україну тільки зросла – незважаючи на одностороннє припинення України закупівель газу з РФ.

Через Грецію найбагатші мільярдери втратили купу грошей

Чотириста найбагатших людей світу через падіння індексів 29 червня втратили в сумі 70 мільярдів доларів. Це більш ніж утричі перевищує Бюджет України на 2015 рік.

Україна припинила закуповувати російський газ

Через те, що умови постачання російського газу в Україну не були узгоджені під час тристоронніх переговорів у Відні, «Нафтогаз» призупинив закупівлю газу у «Газпрому».

30 червня, 2015

На посаду міністра екології претендують два десятки кандидатів

Екс-міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан відмовився від призначення на посаду міністра екології замість звільненого Ігоря Шевченка.

В НБУ назвали варіанти вирішення проблеми валютних кредитів

На сьогодні є два варіанти вирішення проблеми реструктуризації валютних кредитів – шляхом добровільної конвертації, або шляхом примусової конвертації.

Україна хоче обговорити знижку на газ, Росія – проти

Україна обговорить з Росією і Європейською комісією розмір знижки на газ, наданої російською стороною на третій квартал.

29 червня, 2015

стаття Потопи та зсуви в обмін на шматок хліба. Куди зникають українські ліси?

Питання вирубки українських лісів завжди стояло руба. Але щороку ситуація лише погіршується, а на даний момент проблема набула катастрофічних масштабів: від незаконної вирубки стали страждати не тільки цінні карпатські ліси, але і Донбас.

Дефолт не вплине на платоспроможність українців – міністр

За словами чиновниці, технічний дефолт не впливає на платоспроможність банків, оскільки вони не тримають зовнішній борг на своїх балансах. Таким чином, депозитів громадян і самої грошової одиниці, гривні, ситуація не торкнеться.

26 червня, 2015

відео Що означає технічний дефолт для українців?

При технічному дефолті України в липні іноземні кредитори на деякий час призупинять фінансування кредитних програм в нашій країні.

Абромавичус вперше відзвітував про збитки держпідприємств

Міністерство економічного розвитку і торгівлі підготувало огляд «100 провідних державних підприємств України» та визначило найбільш збиткове держпідприємство.

«Газпром» хоче оштрафувати Україну за недобір газу

Російський монополіст «Газпром» пред'явив компанії «Нафтогаз України» штраф за недобір газу в розмірі 26,7 млрд доларів.

думка Україна може оголосити дефолт найближчими днями – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо того, що приватні зовнішні кредитори відмовляються внести вклад у відновлення України, і про можливість дефолту в липні.

думка СБУ лобіює закон, який допоможе маніпулювати українськими бізнесменами – експерт

Експерт поділився міркуваннями стосовно того, що Мінфін допрацює законопроект про скасування банківської таємниці, згідно з яким фіскали отримуватимуть доступ до банківських операцій без рішення суду.

Київ продовжує ставити умови кредиторам і погрожує не віддати борги

Україна звинуватила міжнародних кредиторів в небажанні допомогти країні вибратися з боргової ями, а також пригрозило припинити сплату за борговими зобов'язаннями.

думка Експерт: основний спосіб робити гроші в Україні – недоплата зарплат і пенсій

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо заяви Яценюка про те, що більшість заробітних плат залишаються в тіні, тому необхідно знизити ЄСВ.

25 червня, 2015

відео Ціна вугілля – життя українців. Україна з власного Бюджету фінансує терористів?

Спроби налагодити поставки вугілля з території, підконтрольних «ДНР-ЛНР», почалися ще при минулому міністрі енергетики, якого в грудні 2014 року змінив ставленик президента Володимир Демчишин.

Дефолт України в липні можливий – Яресько

Міністр фінансів України Наталія Яресько не виключає можливого дефолту України за зовнішніми зобов'язаннями в липні поточного року.

Українських бізнесменів не чіпатимуть ще півтора року

Кабінет міністрів України ухвалив рішення продовжити мораторій на перевірки бізнесу до кінця 2016 року за пропозицією Мінекономрозвитку.

думка Експерт: 35 тисяч гектарів на Донбасі, які могли засіяти, заміновано

Експерт поділився міркуваннями з приводу повідомлення міністра агрополітики Олексія Павленка про те, що агросектор на Донбасі втрачено.