Економіка сторінка 1140

25 червня, 2015

думка Експерт: 35 тисяч гектарів на Донбасі, які могли засіяти, заміновано

Експерт поділився міркуваннями з приводу повідомлення міністра агрополітики Олексія Павленка про те, що агросектор на Донбасі втрачено.

24 червня, 2015

Путін більше не хоче давати Україні знижку на газ

При нинішньому падінні цін на нафту Росія не може надавати Україні знижку на газ в колишньому обсязі. Про це заявив президент Росії Путін на нараді з членами уряду.

думка Яценюк та Яресько презентували не реформу фіскалів, а профанацію – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо повідомлення про ліквідацію податкової міліції та створення замість неї служби фінансових розслідувань.

думка Щоб підняти економіку з дна, необхідні торгові зв'язки з Китаєм і Німеччиною – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями стосовно того, що Яценюк доручив Мінекономіки відкрити торгові представництва за кордоном.

23 червня, 2015

стаття З 2016 року вживаний автомобіль для українця може стати розкішшю

З 1 січня 2016 року в Україну буде заборонено ввезення автомобілів, які не відповідають екологічним вимогам стандарту «Євро-5». Поки в Україні діє екологічний стандарт «Євро-4». Однак нові зміни можуть торкнутися левової частки автовласників.

думка Україна не може відмовитись від закупівлі вугілля у терористів – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями відносно повідомлення Демчишина, про те, що з окупованих територій Донецької та Луганської областей щодня надходить близько 15-20 тисяч тонн вугілля.

Україна щодня купує вугілля з окупованого Донбасу на 22 млн гривень – Демчишин

Глава Міненерго повідомив, що з окупованих територій Донецької та Луганської областей щодня надходить близько 15-20 тисяч тонн вугілля.

Задля реструктуризації Україна і МВФ мають швидше опублікувати прогнози – власники облігацій

«Для того, щоб правильно розглянути пропозиції Києва про реструктуризацію боргів, комітет і його радники закликають Україну і МВФ опублікувати ці прогнози якнайшвидше», – наголошується у заяві кредиторів.

21 червня, 2015

Жебрівський обіцяє створити продовольчі ринки у прифронтовій зоні на Донбасі

Губернатор Донецької області хоче, щоб жителі окупованого Донбасу купували продукти харчування на українській території.

19 червня, 2015

Гонтарева обіцяє зростання банківської системи вже наступного року

Глава Нацбанку Валерія Гонтарєва заявила, що вже наступного року в Україні настане етап сталого розвитку та зростання банківської системи.

думка Усі проблемні банки підуть з ринку – експерт

Експерт фінансових ринків поділився міркуваннями щодо хвилі ліквідації банків і про те,як банки можуть подолати кризу в фінансовому секторі.

18 червня, 2015

Мінекології погрожує виставити «Укрнафту» на продаж за борги

Мінекології поставило питання руба: в «Укрнафти» є сім днів на те, щоби сплатити державі борг у п'ять мільярдів гривень.

У серпні Україні загрожує дефолт – японська преса

Японські аналітики передрікають Україні дефолт за борговими зобов'язаннями перед іноземними державами через навмисно непоступливу позицію Росії – одного з основних кредиторів.

думка Експерт: Яресько та Абромавичус – аматори української економіки

Економіст поділився міркуваннями стосовно заяви кредиторів про те, що списання частини боргу – великий ризик для України.

17 червня, 2015

стаття «Секретна» інформація СЕС: на яких пляжах Києва купатися можна?

У Києві заборонене купання в півсотні озер і ставків. Тим не менш, сотні тисяч міських жителів через незнання переліку дозволених місць ризикують власним здоров'ям.

думка «Газпром» надав Києву уявну знижку на газ – експерт

Заступник директора НТЦ «Психея» поділився міркуваннями стосовно інформації про те, що знижка на газ для Києва може бути менше 30%.

Кредитори не хочуть пробачати Києву борги

Списання основної суми боргу – це «неправильний шлях», воно «надішле неправильний сигнал глобальним ринкам капіталу», заявляє комітет приватних кредиторів.

Гігантський масштаб пожежі на нафтобазі на совісті її керівництва – міліція

Півтори години після початку пожежі під Києвом керівники нафтобази «БРСМ-Нафта» не викликали пожежників побоюючись, що ті виявлять їхні нелегальні маніпуляції з нафтопродуктами. У результаті пожежа забрала життя 5 людей.

16 червня, 2015

стаття Тарифи, податки і витрати: як зміниться життя українців у 2016 році?

Міністр фінансів заявила, що Держбюджет на 2016 рік передбачає збільшення податків і скорочення фінансування освіти та медицини. Водночас питання підвищення добробуту населення безпосередньо залежить від реструктуризації зовнішніх боргів.

думка Навіть масштабний бунт не змусить уряд підняти зарплати – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо ситуації з мітингами профспілок під Верховною Радою та вимогою індексації заробітних плат.

Електронний уряд просувають волонтери

Як і було обіцяно, група ентузіастів за сприяння влади представила громадськості унікальний портал: iGov.org.ua. Замовити державні послуги тепер тут можна буде в режимі on-line.

Яресько розповіла, яким буде курс гривні наступного року

Наступного року в Міністерстві фінансів України очікують невеликого падіння національної валюти та 2-відсоткового росту ВВП.

Трійка прогульників і «вірні ленінці» Яценюка. Аналіз роботи мажоритарників Волині

Незважаючи на літній період та час відпусток (в тому числі й серед вітчизняних нардепів), волонтери «Слова і Діла» продовжують аналізувати роботу українських законодавців на предмет виконання ними власних обіцянок.

15 червня, 2015

стаття Невгамовні апетити Яценюка: тарифи ЖКГ виявилися «заниженими»

В уряді заявляють: українці все ще платять занадто низьку ціну за надані комунальні послуги. При цьому мільйони українців не можуть собі дозволити платити за новими тарифами й намагаються отримати субсидії від держави.