Економіка сторінка 1141

15 червня, 2015

стаття Невгамовні апетити Яценюка: тарифи ЖКГ виявилися «заниженими»

В уряді заявляють: українці все ще платять занадто низьку ціну за надані комунальні послуги. При цьому мільйони українців не можуть собі дозволити платити за новими тарифами й намагаються отримати субсидії від держави.

Трьохмільярдний борг України перед Росією може бути реструктуризований – Порошенко

Президент вважає, що якщо 3 млрд дол., які перед втечею з країни позичив у РФ Віктор Янукович, – це євробонди, то вони так само підлягають реструктуризації, як і кредити Україні в МВФ.

Порошенко обіцяє озброювати армію сучасною технікою

Глава держави обіцяє, що пріоритетами будуть українські розробки в галузі приладів нічного бачення, систем управління артилерійським вогнем, систем комунікації та дронів.

Жебрівський: Україна має бути готова до амністії сепаратистів

Новий голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації вважає, що Україна має бути готова до амністії сепаратистів, на руках яких немає крові.

МВФ: другий транш кредиту не залежить від реструктуризації приватних позик

Міжнародний валютний фонд готовий надати Києву другий транш кредитування за програмою EFF у розмірі 1,7 млрд доларів США і не пов'язує це рішення з результатами переговорів із приватними кредиторами про реструктуризацію частини боргу.

ЗМІ: «прогодувати» ДНР коштує Росії понад 4 млрд рублів щомісяця

Російські журналісти стверджують, що витрати Кремля на утримання населення тільки однієї самопроголошеної Донецької народної республіки – близько 4 млрд рублів на місяць.

Пожежа на нафтобазі триває, попри обіцянки Авакова

Станом на ранок понеділка все ще горить один резервуар ємністю 900 кубометрів на нафтобазі у селі Крячки Васильківського району поблизу Києва.

14 червня, 2015

У Києві почався демонтаж незаконних газових заправок

З метою запобігання аварійних ситуацій у столиці почали демонтувати незаконно зведені газові заправки – про це повідомив депутат Київської міської ради Віталій Даниленко.

13 червня, 2015

Гройсман: зміни до Конституції можуть бути передані в парламент уже наступного тижня

Спікер парламенту та голова Конституційної комісії при Президентові України Володимир Гройсман стверджує, що розробка змін до Основного Закону вже на фінальній стадії.

12 червня, 2015

Міністр екології Ігор Шевченко отримав на горіхи від прем'єра

Глава уряду Арсеній Яценюк обурений тим, що за 5 днів найпотужнішої пожежі під Києвом глава Мінекології так і не спромігся виїхати на місце НП з плачевними наслідками для екологічної ситуації в столиці та області.

інфографіка Який «спадок» залишили Жебрівському попередні губернатори Донеччини?

У перший день роботи нового голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації «Слово і Діло» вирішило проаналізувати, які вихідні дані отримав від попередників Жебрівський та які завдання ставить перед ним київська влада.

Рішення по другому траншу кредиту МВФ має бути у липні – Яценюк

Офіційний Київ очікує позитивне рішення МВФ щодо другого траншу програми EFF в липні – прем'єр. Розмір другого траншу, як очікується, складе 1,7 млрд доларів США.

думка Перед виборами політики вирішили згадати про народ – експерт

Голова Комітету економістів України поділився міркуваннями щодо набрання чинності закону про скасування військового збору 1,5% з валютних операцій.

11 червня, 2015

Мораторій на перевірку підприємств через пожежу скасовувати не будуть – АПУ

Через пожежу на нафтобазі поблизу Василькова під Києвом не варто знімати мораторій на перевірки підприємств контролюючими органами, переконаний заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків.

дайджест Як працюють ваші губернатори? Дайджест обіцянок голів ОДА за 4.06-10.06

Пожежна безпека й турбота про учасників АТО та членів їхніх сімей – ось що було головними темами обіцянок глав областей останнього тижня.

думка Спекулянти почали скидання валюти – експерт

Спеціаліст фінансових ринків поділився міркуваннями щодо набрання чинності закону про скасування воєнного збору 1,5% на валютні операції.

США товаришують з Україною через чорноземи та корисні копалини – The Nation

Американські експерти проаналізували політику Вашингтона стосовно України і дійшли висновку, що основною причиною зацікавленості Штатів Україною, окрім можливості ослабити Росію, є її природні ресурси й економічні активи.

Яценюк: економіка відчує результат урядових реформ у 2016 році

Прем'єр-міністр сподівається, що якщо започатковані Кабміном реформи йтимуть у запланованому темпі, то українська економіка відчує результати від них уже наступного року.

10 червня, 2015

думка МВФ дає Україні ще один шанс домовитися з кредиторами – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями стосовно того, що МВФ буде готовий продовжувати фінансування українського уряду навіть у разі відсутності угоди з кредиторами.

Смертельна робота: за місяць на виробництвах України загинуло 60 людей

За даними Держгірпромнагляду, за 5 місяців поточного року від травм на виробництві загинула вже 151 людина. Однією з причин смертності стали також бойові дії.

думка Абромавичус відкрито обманює українців – експерт

Економіст поділився міркуваннями, чи дійсно, як вважає Абромавичус, найгірші макроекономічні показники України залишились позаду.

Американці шкодують грошей для України – дослідження

З восьми ключових країн-членів НАТО економічну допомогу Україні найбільш охоче згодні надати жителі Польщі та Іспанії (77%). Про це свідчать дані опитування, які опублікував американський Pew Research Center сьогодні вранці.

дайджест Як працюють ваші мери? Дайджест обіцянок міських голів за 3-9.06

Протягом тижня, що минув, «Слово і Діло» зафіксувало рекордну кількість невиконаних обіцянок українських мерів. Частково це зумовлюється неконтактністю голів міських адміністрацій, констатують волонтери проекту.

Аби встигнути в аеропорт, сьогодні потрібно виїжджати заздалегідь

Боротьба столичної влади з МАФами триває. Протестувальники, що виступають проти демонтажу кіосків, перекрили під'їзд до аеропорту «Бориспіль». Столична Державтоінспекція рекомендує їхати в аеропорт з боку Південного шляхопроводу через вулицю Ревуцького.

В МВФ уже думають, що Україна може обійтися й без реструктуризації держборгу

В Міжнародному валютному фонді розмірковують над продовженням співпраці з Україною, незважаючи на її невдалі спроби реструктуризувати свій державний борг.