Економіка сторінка 1142

9 червня, 2015

думка Україна може позбавити «Газпром» контролю над транзитом газу в ЄС – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями стосовно того, що Україна підписала з Угорщиною договір, який дає можливість організувати віртуальний реверс газу через Україну.

Падіння ВВП України цього року складе 8,3% – експерти

Аналітики з державних інститутів, а також неурядові експерти в рамках консенсус-прогнозу погіршили прогноз падіння реального валового продукту в поточному році аж на 5,2 процентних пункти.

стаття Українська бронетехніка в АТО: є чи нема?

Вище керівництво країни часто згадує про постачання озброєнь у зону АТО у своїх обіцянках. Правда, виконання цих обіцянок – державна таємниця.

стаття Блокада зони АТО: навіщо потрібен новий голодомор?

В українських реаліях чиновницького свавілля та бюрократичної плутанини перепустки до зони АТО стали дуже серйозною перепоною для скільки-небудь нормального життя людей. Формально ніхто не позбавляв їх українського громадянства, фактично ж Україна відмовила жителям окупованих територій в їхніх конституційних правах.

думка Україна ризикує платити «Газпрому» ціну на газ вищу, ніж в ЄС – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо заяви «Газпрому» про те, що ціна на газ для України на третій квартал 2015 року буде $ 287.

8 червня, 2015

Під Києвом пожежа на нафтобазі, постраждали 4 людини - ДСНС

Пожежа спалахнула на нафтобазі в селі Крячки у Васильківському районі. Рятувальники повідомляють про чотирьох постраждалих працівників.

думка НБУ друкує мільярди гривень для «Нафтогазу» — експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями стосовно того, що з початку 2015 року Національний банк України надрукував уже більше 30 мільярдів гривень.

НБУ не припиняє друкувати гривню: на ринок вийшло вже понад 30 млрд

З початку року Національний банк України надрукував уже понад 30 млрд грн, що пішли в основному на погашення старих внутрішніх боргів.

6 червня, 2015

Рестуктуризація більше не потрібна для траншу МВФ

Міністр фінансів України Наталія Яресько повідомляє, що реструктуризація не є необхідною умовою для наступного траншу від МВФ.

5 червня, 2015

стаття Скасування спецпенсій: грошей не додасться

Міністерство соціальної політики ініціювало скасування виплат спецпенсій уже з понеділка, 1 червня 2015 року. Стосується норма лише депутатів, суддів і різних чиновників. Правда, істотних вигод прості українці все одно не помітять.

Донецький губернатор Кіхтенко відповість за невиконану обіцянку – Порошенко

Президент України обурений ситуацією із зведенням фортифікаційних споруд на Донбасі і загрожує відповідальністю за зрив будівництва голові Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександру Кіхтенку.

Ляшко послав Тимошенко до Путіна розірвати горезвісний газовий контракт

Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко запропонував Юлії Тимошенко, під час прем'єрства якої був підписаний усім відомий газовий контракт з Росією, поїхати в Москву і розірвати дану угоду.

4 червня, 2015

стаття Фінансування ДЮСШ: діти з бідних сімей остаточно втратять шанс займатися спортом?

Уже через рік дитячо-юнацький спорт в Україні може опинитися без фінансування: Кабмін пропонує перекласти турботу про ДЮСШ на місцеві адміністрації, а ті до цього ще не готові. В кінцевому підсумку це загрожує остаточним перетворенням дитячих спортивних шкіл в елітарні заклади.

Порошенко обіцяє боротися з монополіями

Президент України назвав демонополізацію невід'ємною частиною деолігархізаціі і пообіцяв боротися зі зловживаннями олігархів так само рішуче, як і президент США Теодор Рузвельт 100 років тому.

Порошенко підтримує приватизацію, але тільки без участі російських компаній

Президент України Петро Порошенко заявив, що в Україні повинен бути продовжений процес приватизації державних підприємств.

3 червня, 2015

стаття Нові правила ремонту доріг: народ знову в програші

Чиновники вкотре перекладають один на одного відповідальність за ремонт українських доріг: пропозицій, звідки взяти гроші, начебто й вистачає, а за фактом латати дірки в асфальті все одно немає за що.

думка Війна на Донбасі не повинна бути прикриттям невдалої роботи з інвесторами – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо заяви НБУ про те, що міжнародні резерви України в травні зросли на 3%, тобто на на $ 287 млн.

НБУ ще на три місяці подовжив валютні обмеження

До 3 вересня 2015 року Національний банк України подовжив деякі антикризові заходи, запроваджені постановою №160 від 3 березня. Зокрема, йдеться про обов'язковий продаж експортерами 75% валютної виручки.

В Раді зареєстрували законопроект про повну товарну блокаду окупованих територій

Законотворці вирішили жорсткіше боротися з незаконною торгівлею з окупованими територіями, зареєструвавши у парламенті відповідний законопроект.

Красиві декларації та прогули сесійних засідань. Рейтинг мажоритарників Черкащини

«Слово і Діло» констатує: черкаські мажоритарники занадилися провалювати голосування з питань, які самі ж позначили як ключові у власних передвиборчих програмах.

2 червня, 2015

думка Кабмін приховує реальну причину рішення МВФ відкласти кредитування на осінь – експерт

Економіст поділився міркуваннями щодо заяви Наталії Яресько про те, що перегляд програми кредитування відбудеться восени цього року.

стаття Що в Європі думають про українських емігрантів?

Українці тікають від війни і кризи в Європу, але там, незважаючи на лояльне ставлення простих європейців, їх зовсім не чекають з розкритими обіймами.

думка Експерт: виробництва «Техінсервісу» – заручники корупційних схем «Укрспирту»

Директор консалтингової групи «А-95» поділився міркуваннями стосовно того, що держава відмовилася від монополії на виробництво біоетанолу.