Економіка сторінка 1143

2 червня, 2015

думка Експерт: виробництва «Техінсервісу» – заручники корупційних схем «Укрспирту»

Директор консалтингової групи «А-95» поділився міркуваннями стосовно того, що держава відмовилася від монополії на виробництво біоетанолу.

Більше 3 тис. киян лишились без гарячої води. Частково – через конфлікт «Київенерго» з «Нафтогазом»

Через невиплату боргів «Київенерго» «Нафтогазу України», НАК відключила від газопостачання ряд міських котелень – з цієї причини гарячої води не стало в 26 житлових будинках столиці.

1 червня, 2015

У Донецькій ОДА пропонують скасувати перепустки до зони АТО

Від вкрай недосконалої системи паперових перепусток для в'їзду та виїзду з контрольованої бойовиками частини Донбасу страждають в першу чергу звичайні громадяни.

31 травня, 2015

Щоб не стати сировинним придатком, Україна має розвивати сільський бізнес – науковець

За сьогоднішнього рівня монополізації аграрного бізнесу Україна ризикує стати сировинним придатком для розвинених країн світу.

29 травня, 2015

стаття Чи готова Україна до скасування мораторію на продаж землі?

Ось уже 23 роки в Україні проходить процес формування ринку землі. Правда, поки все ще без самого ринку. «Слово і Діло» вирішило розібратися, чи готова Україна до скасування мораторію на продаж землі.

Коломойський пообіцяв подати до суду на Україну

Екс-очільник Дніпропетровської області, бізнесмен Ігор Коломойський готує позов проти уряду і держави Україна на 5 мільярдів.

Аналітик: дозвіл не платити борги – шантаж кредиторів

Спеціаліст поділився міркуваннями стосовно того, що Президент прийняв законопроект, який дозволяє не платити зовнішні борги приватним кредиторам.

Меткомбінат Ахметова в Запоріжжі – під загрозою зупинки

В МК «Запоріжсталь» заявляють про можливе відключення електроенергії підприємству, що може призвести до техногенної катастрофи в місті.

28 травня, 2015

Україна вже встигла пройти шлях від залежності від Росії до залежності від Європи – Forbes

Пропозицію українського Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка купити українські активи задешево американський оглядач порівнює із продажем сімейного магазина покупцю, який заявив найменшу суму.

«ДНР» і «ЛНР» використали російського газу на 200 мільйонів доларів

У «Газпромі» стверджують, що борг НАК «Нафтогаз України» перед російським газовим монополістом за поставки блакитного палива Донбасу становить 200 мільйонів доларів.

стаття Зона відчуження навколо ЧАЕС: науковий майданчик чи санкціонована сировинна база?

У зв'язку з ініціативою уряду про створення навколо ЧАЕС заповідника, існує кілька сценаріїв розвитку зони відчуження: від економічного та наукового майданчика, до санкціонованої державою сировинної бази і місця зберігання ядерних відходів.

стаття Дефолт: вирок чи «життя з чистого аркуша»?

Система народного контролю «Слово і Діло» вирішила проаналізувати чи дійсно дефолт для України може стати вироком чи початком чогось нового?

Аваков і Пашинський пропонують передати конфіскований бензин Курченка армії

Оскільки судова тяганина навколо Одеського НПЗ може тривати довго, міністр внутрішніх справ підтримує ідею передати паливо з резервуарів заводу Збройним силам України.

27 травня, 2015

відео За час кризи банки Порошенка, Яреми та Гонтаревої наростили свої активи

Зменшення депозитних портфелів у валюті відбулося в усіх крупних банках, гривневі портфелі в першій групі банків наростили лише три банки, у другій – два.

дайджест Як працюють ваші мери? Дайджест обіцянок міських голів 19-26.05

Протягом останнього тижня найбільше «перепало» міському голові Києва Віталію Кличку, який на ряду з рештою 7 мерами, що були обрані 25 травня 2014 року, святкував рік на посту.

думка Експерт: додатковий імпортний збір призведе до дефіциту імпортних товарів

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо заяви НАТО про те, що Україна повинна зняти мита з військової допомоги, щоб отримати її.

Демчишин: знизити ціну на газ неможливо

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин назвав неможливим перегляд тарифів на газ у бік їх зниження.

Київські парки: хто тепер буде розпоряджатися зеленими зонами столиці?

«Слову і Ділу» стало відомо про ініціативу столичної влади створити орган управління рекреаційними зонами Києва, що по суті дублює функції «Київзеленбуду».

26 травня, 2015

Яценюк просить США скупити держпідприємства України – Forbes

Фінансовий оглядач американського Forbes Кеннет Рапоза вважає, що український прем'єр Арсеній Яценюк лобіює Вашингтон, щоб той переконав американських інвесторів «купити» залишки української промисловості на «блошиному ринку держпідприємств»

стаття Чому ніяк не запрацює Держагентство з питань відновлення Донбасу?

Кабмін досі не призначив нового голову Державного агентства з відновлення Донбасу – бюрократичні війни в черговий раз перешкодили процесам відновлення зруйнованих населених пунктів на звільнених від терористів територіях.

До кінця року в Києві відкриють 15 нових скверів

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що Київ має бути зеленим і комфортним, містом парків і скверів, а не містом МАФів.