Економіка сторінка 1144

26 травня, 2015

Яценюк просить США скупити держпідприємства України – Forbes

Фінансовий оглядач американського Forbes Кеннет Рапоза вважає, що український прем'єр Арсеній Яценюк лобіює Вашингтон, щоб той переконав американських інвесторів «купити» залишки української промисловості на «блошиному ринку держпідприємств»

стаття Чому ніяк не запрацює Держагентство з питань відновлення Донбасу?

Кабмін досі не призначив нового голову Державного агентства з відновлення Донбасу – бюрократичні війни в черговий раз перешкодили процесам відновлення зруйнованих населених пунктів на звільнених від терористів територіях.

До кінця року в Києві відкриють 15 нових скверів

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що Київ має бути зеленим і комфортним, містом парків і скверів, а не містом МАФів.

думка Знизити тарифи на газ уряду не вдасться – експерт

Співголова Фонду енергетичних стратегій поділився міркуваннями щодо політики формування тарифів для населення на енергоносії.

У скандальній ДПЗКУ заговорили про підвищення іміджу

Керівництво скандальної державної корпорації звинувачує у своїх проблемах «корумпованих службовців середньої ланки» і обіцяє їх звільнити.

25 травня, 2015

думка Силовий блок лобіює контрабанду та тіньовий ринок бензину – експерт

Директор консалтингової групи «А-95» поділився міркуваннями щодо корупційних і тіньових механізмів на ринку палива в Україні.

Терентьєв займеться боротьбою з монополізацією в енергетичному секторі

Першочерговим завданням Антимонопольного комітету України буде боротьба з монополізмом на ринку електроенергії та газу, нафти і нафтопродуктів.

Глава «Нафтогазу» розповів, чому ринкова ціна на газ вигідна для українців

Голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що більше 20 років держава витрачала величезні гроші з Бюджету, щоб газ залишався дешевим для українців.

23 травня, 2015

Чи дочекається Україна справжніх іноземних інвестицій? – Forbes

Експерт з грошових переказів і банківського обслуговування мігрантів розповів, коли насправді в Україні буде сприятливий інвестиційний клімат.

22 травня, 2015

відео ДПЗКУ: народжена годувати – потонула в корупції

Хто і для чого доводить до банкрутства ДПЗКУ, як до цього причетний народний депутат фракції «Самопомочі» Іван Мірошниченко, чи знає про це Президент України і чому мовчить український уряд?

стаття Індексація доходів, комунальні пільги та енергонезалежність. Чого українці чекають від Яценюка

«Слово і Діло» окреслило основні досягення та провали прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, а також вирішило нагадати голові уряду, чого насправді чекає від нього народ.

Звинувачення «свободівця» Осуховського підтверджуються: ДПЗКУ усвідомлено роблять банкрутом

Українські чиновники свідомо пішли на втрату мільярдних доходів на користь китайців. Багатомільярдний контракт України з Китаєм на поставку зерна був змінений у березні цього року під керівництвом народного депутата Івана Мірошниченка з фракції «Самопомочі»

Яресько вже знає, на що Україна витратить отриману сьогодні макрофінансову допомогу ЄС

600 мільйонів із 1,8 мільярда євро макрофінансової допомоги Єврокомісії, угоду про отримання якої сьогодні підписали на саміті в Ризі представники України і ЄС, підуть на погашення боргів.

21 травня, 2015

стаття Чи зможе Україна стати експортером газу?

У разі грамотної податкової політики та впровадження технологій енергоефективності Україна могла б не тільки отримати газову незалежність, а й стати експортером блакитного палива власного видобутку.

інфографіка Що ми ще не продали? 10 найбагатших державних підприємств України

Згідно зі статистикою Кабінету міністрів, до десятки найбагатших державних підприємств України входять енергетичні, транспортні та агропромислові установи.

Іноземні інвестори судяться з Україною за 170 мільярдів гривень

Міністерство юстиції супроводжує 19 судових справ іноземних інвесторів проти України на загальну суму 170 мільярдів гривень.

Друзі Путіна: Порошенко назвав країни, що затягують з ратифікацією асоціації України та ЄС

Чотири країни ЄС досі навіть не розпочали процес ратифікації угоди про асоціацію України та Європейського Союзу – і це ті ж самі держави, що є найбільшими противниками антиросійських санкцій.

Кіхтенко: Кабмін вимагає відбудовувати Донбас, не виділяючи при цьому коштів

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко каже, що його роботу визнано незадовільною і він готовий до відставки.