Блінкен вирушає на Близький Схід говорити про переговори в Газі

Читать на русском
США намагається досягти угоди між Ізраїлем і ХАМАС для припинення війни та звільнення ізраїльських заручників і палестинських в'язнів.
Главком

Держсекретар США Ентоні Блінкен планує вирушити у свою 10-ту поїздку на Близький Схід з моменту початку війни Ізраїлю з ХАМАС. Штати зайшли в глухий кут у переговорах про припинення вогню.

Про це повідомляє агенція Bloomberg.

Вимагають перемир'я: в Iзраїлі пройшла хвиля протестівВ Iзраїлі пройшла хвиля протестів після того, як в Секторі Газа виявили тіла 6 заручників. Ізраїльтяни вимагали перемир’я з ХАМАС та повернення полонених додому.

Головний дипломат США полетить до Каїра, щоб обговорити переговори про припинення вогню в Газі та ширші питання регіональної безпеки, а також для переговорів з офіційними особами Єгипту, заявив у понеділок речник Держдепу Метью Міллер.

У повідомленні згадується лише одна зупинка в Єгипті, і, схоже, Блінкен не поїде до Ізраїлю під час цього візиту.

При цьому, США заявили, що зусилля щодо досягнення угоди між Ізраїлем та ХАМАС наближаються до завершальної стадії. Найбільшими перешкодами є вимога Ізраїлю зберегти свої сили для створення буферної зони між Газою та Єгиптом, а також деталі обміну заручників на палестинських в'язнів, які утримуються в Ізраїлі.

Хоча американські офіційні особи, включаючи Блінкена, заявили, що угода завершена приблизно на 90%, тривалі переговори про припинення війни, здається, зайшли в глухий кут після вбивства на початку цього місяця шести утримуваних ХАМАСом заручників.

Раніше тіла шести загиблих ізраїльських заручників були знайдені в тунелі у Рафаху на півдні Сектора Гази. Вони були захоплені бойовиками ХАМАС під час жовтневого нападу.

Нагадаємо, нещодавно армія Iзраїлю знищила командний пункт терористів ХАМАСу, який розміщувався на території школи.

Згодом палестинське угрупування ХАМАС заявило, що учасники переговорів підтвердили свою готовність запровадити «негайне» припинення вогню з Ізраїлем у Газі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: