Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Соколов пообіцяв зберегти історичні пам’ятки Чернігова

Чернігівський міський голова Олександр Соколов пообіцяв, що історичні пам’ятки Чернігова будуть збережені. Про це він заявив під час урочистих зборів у приміщенні міської ради з нагоди 940-річчя заснування Антонієвих печер. "Чернігів розвиватиметься, однак історичні пам'ятки обов'язково будуть збережені", - запевнив міський голова.
Не виконано
Сказано 3 жовтня 2009 р.

Джерело

  • http://newvv.net/politics/chernigov/200738.html
  • Лист начальника Управління культури Чернігівської МР О.П. Васюти від 16 вересня 2012 року
  • Лист заступника міського голови Чернігова О.В. Сердюка від 17 жовтня 2012 року
  • http://pik.cn.ua/14063/

Результат

В листі начальника Управління культури Чернігівської МР О.П. Васюти від 16 вересня 2012 року повідомляється, що пам'ятки історії та мистецтва зберігаються. Постійно ведеться робота щодо реставрації та ремонту з управлінням житлово-комунального господарства міської ради. Управління культури міської ради щороку звітує про виконання ремонтних та реставраційних робіт.

В листі заступника міського голови Чернігова О.В. Сердюка від 17 жовтня 2012 року зокрема повідомляється, що рішенням виконавчого комітету міської ради від 16.08.2010 № 195 Національному архітектурно-історичному заповіднику "Чернігів стародавній" надано дозвіл на проведення проектно-пошукових робіт для ремонтно-реставраційних та оздоблювальних робіт на фасадах Колегіуму XVII - XVIII ст. по вулиці Преображенській, 1, часткового укріплення фундаментів та ремонту і заміні інженерних мереж у підвалі. Рішенням виконавчого комітету міської ради від 24.09.2012 № 250 Національному архітектурно-історичному заповіднику "Чернігів стародавній" було затверджено та надано містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки для встановлення пам'ятнику Святому князю Ігорю на території Валу по вул. Преображенській, 1.

9 лютого 2015 року радикально налаштована молодь Чернігова знесла два бюсти з Алеї Героїв. А саме погруддя Володимиру Антонову-Овсієнку та Миколі Подвойському. Під час Народного Віче у День пам’яті Героїв Крут, радикальна молодь Чернігівщини дала місцевій владі тиждень на цивілізований демонтаж пам’ятників. Чернігівські історики підтримали молодиків. Проти демонтажу пам’ятників висловилися лише ветеранські організації Чернігівщини. Міський голова Олександр Соколов зазначав, що дане питання взагалі має вирішуватися Кабінетом Міністрів або Облдержадміністрацією.