Країни НАТО надаватимуть Україні більше розвідданих – Bloomberg

Читать на русском
НАТО планує надавати Україні більше розвідданих про можливості росії у сфері електронної боротьби.
Фото: nato.int

НАТО має намір розширити співпрацю з Україною у сфері оборонних технологій і надавати розвіддані про можливості росії в галузі радіоелектронної боротьби.

Про це пише Bloomberg.

Який шлях до членства в НАТО Україна пройшла після подання заявки на прискорений вступУкраїна чекає на запрошення до НАТО на саміті у Вашингтоні. Який шлях до членства було пройдено після подачі заявки на прискорений вступ – на інфографіці.

Зазначається, що вже до липневого саміту НАТО у Вашингтоні має бути підготовлена нова угода про обмін інформацією, в тому числі про ланцюги постачання для дронів. Однією з цілей цієї програми є перетворення України на великого постачальника технологій – після війни.

Також, як йдеться у матеріалі, НАТО прагне повторити деякі швидкі технологічні впровадження та розгортання, що відбуваються в Україні під час війни.

«Українці впроваджують інновації з дуже високою швидкістю. Але, звичайно, росіяни не дурні. Це означає, що інновації на полі бою не статичні. Це більше схоже на шахи», – сказав помічник генерального секретаря блоку Девід ван Віл.

Також він зазначив, що через війну Організація Північноатлантичного договору виділила більше ресурсів на стримування кібербезпеки та відстеження російських військових технологій.

Нагадаємо, НАТО на липневому саміті надасть Україні безпековий пакет, який слугуватиме «мостом» до членства.

Як відомо, генсек Альянсу Єнс Столтенберг пропонує, щоб країни НАТО виділяти 40 млрд євро на допомогу Україні щорічно.

Також ми повідомляли, що президент США Джо Байден вважає, що Україні необов'язково вступати в НАТО для забезпечення миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: