Зеленський провів Ставку на Сумщині та зустрівся з бійцями, які воюють на Курщині

Президент України Володимир Зеленський 4 жовтня відвідав прикордонну Сумську область. Там він зібрав Ставку та зустрівся з воїнами, що беруть участь у боях на території російської Курської області.

Про це Зеленський розповів у Telegram.

«Провів тут засідання Ставки, і головне питання – захист нашої інфраструктури, нашої енергетики – робота ППО. Була доповідь наших військових – Повітряні сили, командування Схід, також – доповідь міністра енергетики», – повідомив він.

За словами президента, влада і військові мають рішення, як підтримати регіон, і окремо перед зимою будуть наради щодо енергетики Сумщини, а також інших прикордонних областей.

Під час Ставки Зеленський заслухав доповіді голови СБУ, головкома ЗСУ Олександра Сирського, зокрема, щодо Донецького напрямку, Харківщини, Курщини.

Також президент відвідав українських військових, які беруть участь у Курській операції – 82-у бригаду. Він відзначив захисників державними нагородами.

«Пишаюся хоробрістю всіх наших хлопців, наших воїнів! І дуже важливо розуміти, що Курська операція – реально стратегічна річ, те, що додає мотивації партнерам, додає мотивації бути з Україною, бути більш рішучими й тиснути на росію», – заявив президент.

Нагадаємо, в середині вересня повідомлялося, що ЗСУ зупинили контрнаступ російської армії в Курській області. А раніше Зеленський заявляв, що ЗСУ утримуватимуть територію Курщини, доки путін не сяде за стіл переговорів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО