Стало відомо, скільки працівників ЗАЕС вдалося вивезти на підконтрольну Україні територію

Читать на русском
Україна вивезла близько п'яти тисяч людей із Запорізької АЕС. Вони всі працюють у компанії Енергоатом.
Енергоатом

Із тимчасово захопленої Запорізької атомної електростанції на підконтрольну Україні територію виїхало близько 5 тисяч атомників.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє Укрінформ.

В Енергоатомі попередили про ризик аварії на ЗАЕС за прикладом ФукусімиНа Запорізькій АЕС, яка захоплена росіянами, може статися катастрофа, якщо закінчиться пальне в генераторах.

«На сьогоднішній день ми вивезли близько п'яти тисяч людей із Запорізької АЕС. Вони всі працюють у компанії Енергоатом; і це якраз той персонал, який ми плануємо використати на добудові блоків Хмельницької АЕС», – зазначив він.

За словами Галущенка, з лютого цього року росіяни заборонили доступ на ЗАЕС працівникам, що залишилися на окупованій території. Такі працівники продовжують отримувати зарплату, що накопичується на їхніх рахунках.

Нагадаємо, Генасамблея ООН вже не раз вимагала виведення російських військ та персоналу із ЗАЕС. Як повідомлялося, Запорізька АЕС за час окупації пережила вісім повних та один частковий блекаут. Місяць тому в Енергоатомі попередили про ризик аварії на ЗАЕС за прикладом Фукусіми.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: