ЗМІ дізналися, що увійде до нового пакету військової допомоги Україні від США

Читать на русском
США сьогодні оголосять про надання Україні нового пакету військової допомоги. До нього увійдуть ракети для HIMARS та інші критично важливі снаряди.
Фото: AP

США сьогодні оголосять про надання Україні нового пакету військової допомоги. До нього увійде озброєння на суму 150 мільйонів доларів.

Портал Голос Америки розкрив деталі нового пакету для ЗСУ.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

За даними журналістів, озброєння буде надано в рамках повноважень президента США, згідно з якими зброя, боєприпаси та обладнання надаються з військових запасів США.

Україна в рамках цього пакету отримає боєприпаси для HIMARS, а також «інші критичні боєприпаси». Відомо, що ця партія не включатиме касетні снаряди.

Водночас, на запитання, чи поставлять США ракети великої дальності ATACMS, чиновниця з адміністрації Джо Байдена відповіла: «З міркувань оперативної безпеки ми не вдаватимемося додаткових подробиць».

Нагадаємо, 7 червня президент США Джо Байден оголосив про надання Україні допомоги на 225 млн доларів. Україна, серед іншого, отримала ракети для систем ППО HAWK, ракети до комплексів Stinger, боєприпаси для HIMARS, а також 155-мм гаубиці та партію артилерійських снарядів калібру 155-мм та 105-мм.

Також повідомлялося, що США виділили Україні 1,5 млрд доларів на енергетику та гуманітарну допомогу.

Раніше в Пентагоні озвучили перші позитивні наслідки рішення США дозволити Україні бити по території рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: