У ДПСУ відповіли, чи вручають працівники ТЦК повістки на кордоні

Читать на русском
Представники ТЦК можуть перебувати у пунктах пропуску на кордоні з Україною, проте це не означає, що вони видають повістки військовозобов'язаним.
Фото: facebook.com/ChernihivTCKtaSP

Представники ТЦК можуть перебувати у пунктах пропуску на кордоні з Україною, проте це не означає, що вони видають повістки військовозобов'язаним.

Заяву на цю тему зробив представник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, його слова наводить Радіо Свобода.

У ДПСУ розповіли, як туристам відвідати гірські маршрути у прикордонніТуристам потрібно отримати дозвіл, щоб відвідати гірські маршрути у прикордонні. Для деяких локацій нині діють обмеження.

За словами Демченка, повістки на пунктах пропуску «масово, відкрито чи не відкрито» не видають, оскільки участі у заходах прикордонного контролю працівники військкоматів не беруть.

«Вони знаходяться на кордоні лише для того, щоб допомогти прикордонникам у разі, якщо у нас виникають будь-які питання щодо документів чи інформації про людину», – заявив він.

У такому разі ДПСУ може звернутися до представників територіальних центрів комплектування, які можуть перебувати у пунктах пропуску.

А якщо людина, яка перетинає кордон, перебуває в розшуку, то прикордонники звертаються до поліції, щоб вони доставили цю людину до ТЦК, стверджує він.

Нагадаємо, нещодавно прикордонники розповіли, як перевірятимуть військово-облікові документи у чоловіків після 17 липня.

А в Міноборони пояснили, чи автоматично виписуватимуть штрафи за неоновлення даних у ТЦК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: