Умєров обговорив з очільником Пентагону дозвіл Україні бити вглиб росії

Читать на русском
Під час бесіди український чиновник, зокрема, відзначив важливість для ЗСУ мати право знищувати аеродроми противника на території рф.
Фото: Міністерство оборони України

Міністри оборони України та США Рустем Умєров та Ллойд Остін провели телефонну розмову. Керівники відомств собговорили ситуацію на фронті і нагальні потреби українських воїнів на полі бою.

Про це Умєров написав у соцмережі Х (Twitter).

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

Очільник українського оборонного відомства охарактеризував розмову зі своїм американським колегою як «продуктивну». Спілкування відбулося у вівторок, 23 липня.

«Ми обговорили останні події на передовій та нагальні потреби на полі бою», - розповів глава Міноборони України.

Під час бесіди Умєров знову наголосив на важливості та нагальності скасування заборони з боку США на ведення Силами оборони «вогню на великі відстані» зброєю, наданою Вашингтоном Києву в рамках оборонної допомоги.

«Україна повинна мати право знищувати аеродроми противника, з яких бойові літаки бомблять українські міста та критичну інфраструктуру», - наголосив український міністр.

Як відомо, США не дозволяють Україні бити далекобійною зброєю вглиб росії, оскільки в такому разі війна може поширитися на інші країни.

Нагадаємо, у Зеленського сподіваються отримати дозвіл США бити вглиб росії найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що США не забороняли завдавати ударів по російських НПЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: